Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Groei van de ondernemer

Je hebt de strategie uitgewerkt voor je onderneming, ook je doelen heb je scherp en helder uitgewerkt. Dan is het goed om te bedenken welke eisen dit stelt. Wat betekend dit voor jou als ondernemer? Hoe sterk moet je verbonden zijn met de onderneming en de doelen? Bij het bepalen van de missie voor je bedrijf heb je ongetwijfeld ook nagedacht waarom je wilt ondernemen in de markt die je gekozen hebt met de klanten doelgroep die daar volgens jou bij hoort.

Weet je het nog? Het wouw gevoel wat maakte dat je voor jezelf bent begonnen?

Dat is ook waar we beginnen met je persoonlijke plan, bepaal je ambitie, waarmee wil je succesvol zijn, bepaal waar je goed in bent en waar je beter in wilt worden. Kijk eens echt in de spiegel, wees kritisch. Waar ben je toe bereid om de doelen te halen die je gesteld hebt voor jezelf en je onderneming? Welk gedrag hoort er bij het realiseren van je ambitie? En ben je in staat om dat gedrag structureel in te zetten. Welke kloof zit er tussen wat je wilt bereiken en waar je nu staat?

Waar sta je nu en waar wil je naar toe

Je weet waar je nu staat en je hebt een droom waar je naar toe wilt. Dan kun je de kloof tussen waar je nu staat en waar je naar toe wilt goed bepalen. Hoe groot de kloof ook is je zult een plan moeten maken om hem te dichten. Het plan vraagt dat je nadenkt over het proces en een tijdlijn waarin je de kloof wilt dichten.

 

Maak je plan

Hoe ga je deze persoonlijke missie realiseren? Welke persoonlijke doelen horen daarbij. Dat is de volgende stap het uitwerken van je doelstellingen, dat kun je SMART doen of in een andere vorm. MAGIE is een manier van doelen stellen die afgeleid is van de missie. Met 2 belangrijke onderdelen, I van inspirerend en de E van engagement.

Als je het plan hebben uitgewerkt is het belangrijk dat je het deelt met mensen waarvan je kunt verwachten dat ze ook in staat zijn om kritisch naar jou en je plan te luisteren. En dat ze je de feedback willen geven die nodig is voor jou en het beste plan.

Het beste plan is kort en krachtig, de belangrijkste reden hiervoor is dat hoe beter je jouw doelen concreet kunt bepalen des te makkelijker het is om ze te bespreken. Hoe meer je jouw doelen deelt met anderen en ze daarmee echt in jouw brein plaats nemen. Hoe meer het tussen je oren een vaststaand feit wordt dat je deze doelen belangrijk vindt en gaat realiseren.

Ga eens bijhouden hoe je de dagen invult, hoeveel energie, tijd, geld besteed je aan welk doel? Wat je dan ook kunt bijhouden is wanneer je lekker aan het werk bent, in een “Flow” zit, en wanneer je het minder naar je zin hebt. Je gaat dan bouwen aan een agenda van de week waarin zichtbaar wordt wanneer je het meest effectief werkt.

Het zal je zeker helpen als je goed kijkt naar welke gewoontes je helpen en wat gewoontes zijn die je niet helpen en je afhouden van effectief werken. Het zorgen voor blijvend ander gedrag wordt dan belangrijk. Wil je hier meer over weten kun je hier het e book “creëer blijvende veranderingen” vinden.

Het bijhouden van een gewoonte dagboek, een journal zoals Winston Churchill dit noemde is van belang om te komen tot het inzicht welk gedrag je helpt en welk gedrag je afremt.

Als laatste stap in dit persoonlijk strategisch plan werken we aan het visualiseren van je plan, doelstellingen, verandering, gewoontes. Hoe beter je de route dit je wilt lopen ook echt in je hoofd hebt hoe makkelijker je hem bespreekt met anderen. Hoe eerder je jezelf confronteert met succes of met veranderingen die nog niet helemaal kunnen.

Wil je meer lezen over hoe je een slim en efficiënt persoonlijk plan kunt uitwerken, download dan de White paper 7 stappen voor een persoonlijk plan. Dat geeft je een mooi inzicht in een goed plan en wat de beste stappen zijn die je zelf kunt nemen om je doelen te realiseren. Succes.

Download hier 7 Stappen voor een persoonlijk planNeem contact op!

BEL 085 0282 003