Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Team Coaching

We horen vaak dat er meer resultaat verwacht wordt van een (sales) team dan waar het team aan kan voldoen. De strategie is duidelijk de doelstellingen zijn bepaalt en besproken. Toch haalt het team niet de resultaten die nodig zijn. Wat kan hier de reden van zijn, welke stappen heb je nog niet genomen? Kan het resultaat beter met dezelfde medewerkers?

Wij weten zeker van wel, in deze vluchtige wereld en aan de andere kant de informatie overload die iedereen ontvangt is het lastig om aan meer dan jezelf te denken. Als we dit koppelen aan het gegeven dat we een groot gedeelte van de dag onbewust door komen is het eigenlijk logisch dat er meer nodig is dan mensen samen en team laten vormen.

Voorbeeld MBTI rapport

Je ziet in de praktijk bij teams zaken die het resultaat van het team minder maken, gebrek aan vertrouwen, angst voor conflicten, weinig interesse voor de resultaten, betrokkenheid is te laag of het niet nemen van verantwoordelijkheid. Als je 1 van deze problemen ziet in je team moet je deze oplossen voordat je als team weer aan de verbetering van de resultaten te kunt werken.

Een eerste stap die we doen is zorgen dat we een duidelijk overzicht krijgen, over de rollen en verantwoordelijkheden van de team leden. Gevolgd door een overzicht van de kern processen wie is voor welk proces verantwoordelijk. En stellen we een overview samen van de KPI’S en de resultaten.

In het coaching proces gaan we teamleden inzicht geven in elkaars persoonlijke voorkeuren, we gebruiken hiervoor de inzichten die een MBTI test laten zien. Deze inzichten geven een beeld over persoonlijke voorkeuren van teamleden, hoe zij graag informatie ontvangen, hoe de teamleden beslissingen nemen, hoe ze zich in een team thuis voelen.

Je krijgt met de resultaten van een MBTI test inzicht in de persoonlijke gebruiksaanwijzing van alle teamleden. Tevens geeft het een inzicht van het team, bestaat het team vooral uit dezelfde karakters en mensen met dezelfde persoonlijke voorkeuren. Of is het een  team waar verschillende persoonlijkheden elkaar aanvullen.

De persoonlijke gebruiksaanwijzing van je collega geeft je meer inzicht in waarom hij de zaken doet zoals hij ze doet. Elk teamlid doet  veel handelingen onbewust op een dag. Hoe beter je je bewust bent van de reden van handelen van je collega en gewoontes van een ander team lid is de basis voor meer begrip voor elkaar en de stap naar een beter team resultaat.

Naast het inzicht in de persoonlijke voorkeuren, door middel van de MBTI test. Kijken we naar hoe en wanneer medewerkers in hun element zijn. Wanneer en hoe vaak werkt een medewerker in een FLOW. Wat is er nodig om het maximaal goed gevoel te krijgen voor elke medewerker? Met een effectiviteit test kijken we naar de performance van medewerkers en het team.

De kern van de test ligt op interrupties, onderbrekingen. Hoe makkelijk kunnen de team leden werken, wanneer en door wie worden ze onderbroken en wat betekend dat voor hun effectiviteit.  We werken met deze test vanuit het gegeven dat de potentie van medewerkers door onderbrekingen afneemt. Performance = Potentie – Interrupties.

Interrupties ontstaan door externe oorzaken, collega, e mail, telefoon. Als ook in ons eigen brein, ik kan dat vast niet, dat heb ik nog nooit gedaan!

Neem contact op!

BEL 085 0282 003