Sharefunding

Bereik meer met eigen vermogen

 

“Sharefunding is samen met je achterban de volgende stap zetten.”

OWN IT

Maak nu kennis met Eyevestor

Al tientallen jaren blijkt dat organisaties met minder dan 1.000 medewerkers bijna nooit de mogelijkheid hebben gehad om liquiditeit met hun aandelenkapitaal te creëren. Daarom heeft Eyevestor besloten om de financiële wereld te laten samensmelten met IT, maar ook met engagement, energie en ondernemerschap. 

Samenwerking tussen TachYons & Eyevestor

Eyevestor The Share Company, die de aandelenkapitaal markt openbreekt voor 99% van alle bedrijven en voor mensen die nog niet actief zijn met aandelen. Tachyons ziet in deze methodiek toekomst, en gelooft hiermee een betere financiële opbouw voor ondernemers en hun groei doelstelling te kunnen realiseren.

Enerzijds stelt Eyevestor ondernemers in staat ‘hun roeping te beantwoorden’ en meer te doen met het eigen vermogen van hun bedrijf. Anderzijds maken we het mogelijk voor bedrijven om hun achterban te betrekken bij het investeren. En daarnaast participeren door het mede-eigenaarschap van bedrijven en organisaties waarin ze geloven.

Wat het mogelijk maakt om de groei van een franchiseorganisatie te financieren op basis van de waarde van de organisatie omgezet in aandelen. De organisatie kiest daarmee voor eigen vermogen en dividend in plaats van vreemd vermogen met rente last.

Samen bouwen aan Franchiseformules

Hier introduceren wij jou de ‘match’ tussen Eyevestor en TachYons. Beide partijen ambiëren een krachtig netwerk van partners om zich heen. Deze samenwerking is er daar één van. Door onze krachten te bundelen maken wij het mogelijk voor franchisegevers om op een geheel nieuwe manier hun franchiseconcept te financieren, vorm te geven en uit te rollen.

WOK! Financierde zonder vreemd vermogen

WOK! Is opgericht door Won Yip, founder van de franchiseformule WoktoGo. In plaats van gebruik te maken van vreemd vermogen om zijn concept uit te rollen koos hij voor Eyevestor voor het betrekken van zijn investeerders, klanten en werknemers. Door het betrekken van zijn achterban met de verkoop van aandelen, heeft hij €300.000 aan eigen vermogen opgehaald. Had hij dat vandaag de dag gedaan in de vorm van een lening, dan had dat hoogstwaarschijnlijk andere consequenties gehad voor het restaurant en heel wat slapeloze nachten veroorzaakt.

Franchisegever én franchisenemers

Ook franchisenemers kunnen Eyevestor gebruiken voor de financiering van de start of uitbreiding van hun bedrijf. Door bekenden en informele investeerders aan te trekken en voor zover gewenst ook te betrekken bij de opzet en groei van hun bedrijf.

Met Eyevestor ontstaat de mogelijkheid voor franchisegevers de volgende stap naar succesvol samenwerken met franchisenemers te zetten. Door te investeren in elkaar ontstaat een symbiose.

Commitment 

Wanneer de franchisenemer ook een aandeel heeft in franchisegever, ontstaat er een financiële verhouding die twee kanten opgaat. Franchisenemer betaald Fee en ontvangt Dividend. Dit zal zeker het committent ten opzichte van elkaar versterken.

Dit klinkt niet alleen heel innovatief, misschien zelfs als toekomstmuziek. Echter in de praktijk is al aangetoond dat dit werkt! De voordelen van Eyevestor voor franchiseorganisaties zijn al bewezen door de formule WOK!

Ambassadeurs, commitment en winst

Naast het financiële facet levert het gebruik van Eyevestor ook andere voordelen op. De achterban zal ambassadeur fungeren. Naast WOK hebben ook andere Eyevestor klanten dat al stevig bewezen.

Banken zijn risico-avers. Zij investeren het liefst in bedrijven die zich al volledig bewezen hebben. De behoefte aan financiering ontstaat echter al eerder in de ontwikkeling van organisaties. Eyevestor investeerders geloven in de ondernemer, ze zien het potentieel van het concept. Daarom zijn ze bereid om te investeren. Ze zien de mogelijkheden en willen een bijdrage leveren en meeprofiteren van succes in de toekomst.

Proces

De complete oplossing voor waardering en eigen vermogen 

Wat

Op Eyevestor kan ieder bedrijf haar aandelen digitaliseren, uitgeven en verhandelbaar maken. Eenvoudig honderden aandeelhouders beheren, een medewerkersparticipatieplan opzetten en kapitaal ophalen.  

Waarom

Van schuld & rente naar eigen vermogen. Eyevestor biedt organisaties een oplossing om hun bedrijf te profileren en aandelen te vermarkten. Elk bedrijf heeft haar eigen aandelenmarkt, onder haar eigen gestelde voorwaarden.  

Wanneer

Voor elk moment in de levenscyclus van een onderneming biedt Eyevestor mogelijkheden om aandeelhouders te registreren. Om aandelen te vermarkten en uit te geven. Om stakeholders  (werknemers, leveranciers, klanten) te belonen.  

Werken met eigen vermogen

We spreken regelmatig potentiële ondernemers voor wie het lastig is om het eigen vermogen wat nodig is in te brengen. En die wel fans, ambassadeurs of familie hebben die financieel mee willen werken. Deze financiële bijdrage kun je via een aandelen transactie op Eyevestor in zetten als eigen vermogen, wat de verdere financiering aanvraag bij een bank beter onderbouwd.  

Eerder winstgevend

Het is niet alleen lastiger om financiering te krijgen bij banken, er zitten ook flinke extra voordelen aan financiering met eigen vermogen ten opzichte van een lening bij de bank.

Doordat er geen rente voldaan hoeft te worden, bereik je eerder het break-even point.

Meer betrokken

De investeerders zijn zo betrokken bij jouw onderneming als je wilt. Ze kunnen ondersteunen, meewerken of in ieder geval als ambassadeur een goed woordje voor je doen. In de praktijk blijkt keer op keer dat Eyevestor investeerders waardevolle, betrokken adviezen geven en heel concreet klanten aanbrengen. Dát maakt je bedrijf nog sneller winstgevend.

TachYons Nederland

TachYons assisteert Nederlandse en ook buitenlandse formules bij de ontwikkeling van hun franchiseformule in de Nederlandse markt.

We zijn een full-service franchise development bureau. Wij ondersteunen Franchisegevers bij de ontwikkeling, realisering, groei en onderhoud van hun franchiseformule en franchiseorganisatie.

Voorop staat dat zij voor opdrachtgevers voortdurend op zoek zijn naar meetbare verbetering van hun resultaten. De energie zit primair in de concrete ondersteuningen en uitvoering. TachYons helpt een goede strategie te bepalen en vooral ook aan het succesvol uitvoeren van deze strategie.

Logo TachYons

Empowered 

Bouw jouw stakeholders community

Via het Eyevestor platform start je een Eyeventure, hier bepaal je hoe je jouw onderneming opzet, positioneert en deelt met je aandeelhouders en ambassadeurs.

Keer tot slot niet alleen de winst uit, maar werk sámen met je ambassadeurs naar je organisatiedoel. Houd communityleden op de hoogte door middel van nieuws, waarde en persoonlijke berichten. Financier groei, biedt een markt aan en vergroot je betrokkenheid middels je community!

Wil je meer weten over Sharesfunding?

BEZOEK- EN POSTADRES

FOKKERSTRAAT 18
2811 ER REEUWIJK

ALGEMEEN TELEFOONNUMMER

085 0282 003