Sharefunding

Werk met meer eigen vermogen

 

“Sharefunding is samen met je achterban de volgende stap zetten.”

OWN IT

Maak nu kennis met Eyevestor

Eyevestor maakt het mogelijk om de waarde van je onderneming om te zetten in aandelen, een deel van deze waarde kun je afsplitsen om aandeelhouders te laten investeren in je onderneming. Dit maakt dat je de groei net als de grote ondernemingen die op de AEX vermogen ophalen de groei van je bedrijf kunt financieren.    

Samenwerking tussen Franchiseformules, TachYons & Eyevestor

TachYons ziet in het Eyevestor platform toekomst, het omzetten van de waarde van je onderneming in eigen vermogen geeft meer werkkapitaal en financiële rust. Eyevestor The Share Company, maakt het met hun platform mogelijk om de crowd, fans, vrienden, klanten te laten investeren in jouw onderneming.

Enerzijds stelt Eyevestor ondernemers in staat ‘hun roeping te beantwoorden’ en meer te ondernemen met het eigen vermogen van hun bedrijf. Anderzijds maken ze het mogelijk voor bedrijven om hun achterban te betrekken bij het investeren. Ervaring laat zien dat de investeerders snel ambassadeur van de onderneming worden.

Overname, groei en start via Eyevestor 

We werken nu met franchiseformules om de overname van bestaande locatie’s te financieren, om voor nieuwe locaties het financiële deel te organiseren, en in een geval de start van een nieuwe franchiseformule te financieren via het Eyevestor platform.

Samen bouwen aan Franchiseformules

Hier introduceren wij jou de ‘match’ tussen Eyevestor en TachYons. Beide partijen ambiëren een krachtig netwerk van partners om zich heen. Deze samenwerking is er daar één van. Door onze krachten te bundelen maken wij het mogelijk voor franchisegevers om op een geheel nieuwe manier hun franchiseconcept te financieren, vorm te geven en uit te rollen.

WOK! Financierde zonder vreemd vermogen

WOK! Is opgericht door Hung Yip, founder van de franchiseformule WoktoGo. In plaats van gebruik te maken van vreemd vermogen om zijn concept uit te rollen koos hij voor Eyevestor voor het betrekken van zijn investeerders, klanten en werknemers. Door het betrekken van zijn achterban met de verkoop van aandelen, heeft hij €300.000 aan eigen vermogen opgehaald. Had hij dat vandaag de dag gedaan in de vorm van een lening, dan had dat hoogstwaarschijnlijk andere consequenties gehad voor het restaurant en heel wat slapeloze nachten veroorzaakt.

Franchisegever én franchisenemers

Ook franchisenemers kunnen Eyevestor gebruiken voor de financiering van de start of uitbreiding van hun bedrijf. Door bekenden of informele investeerders aan te trekken en de crowd, fans, klanten aan te spreken en die te interesseren voor de groei of start van de franchise.

Met Eyevestor ontstaat de mogelijkheid voor franchisegevers de volgende stap naar succesvol (financieel) samenwerken met franchisenemers te zetten. 

Commitment 

Wanneer investeerders klein of groot een aandeel nemen in een onderneming, is hun interesse en commitment groter dan wanneer ze onderdeel zijn van een crowdfund lening. We zien dat de aandeelhouders zich als fan en ambassadeur gaan gedragen en dat dit een extra financiële push geeft.

Je kunt je ondernemerschap voldoende gewicht geven door de oplossing op het platform je kunt aandeelhouders in 4 verschillende modellen plaatsen. We kijken hier goed naar de balans tussen zelf blijven ondernemen en de invloed van aandeelhouders.

 

Ambassadeurs, commitment en winst

Naast het financiële facet levert het gebruik van Eyevestor ook andere voordelen op. De achterban zal als ambassadeur gaan fungeren.

Banken zijn nu nog meer risico-avers. Zij investeren het liefst in bedrijven die ze kennen en die zich al volledig bewezen hebben. Eyevestor investeerders geloven in de ondernemer, ze zien het potentieel van het plan en de franchiseformule. Daarom zijn ze bereid om te investeren. Ze zien de mogelijkheden en willen een bijdrage leveren en meeprofiteren van succes in de toekomst.

Proces

De complete oplossing voor waardering en eigen vermogen 

Wat

Op Eyevestor kan ieder bedrijf haar aandelen digitaliseren, uitgeven en verhandelbaar maken. Eenvoudig honderden aandeelhouders beheren, een medewerkersparticipatieplan opzetten en kapitaal ophalen.  

Waarom

Van schuld & rente naar eigen vermogen. Eyevestor biedt organisaties een oplossing om hun bedrijf te profileren en aandelen te vermarkten. Elk bedrijf heeft haar eigen aandelenmarkt, onder haar eigen gestelde voorwaarden.  

Wanneer

Voor elk moment in de levenscyclus van een onderneming biedt Eyevestor mogelijkheden om aandeelhouders te registreren. Om aandelen te vermarkten en uit te geven. Om stakeholders  (werknemers, leveranciers, klanten) te belonen.  

Voorbeelden

Door verschillende franchiseformules die al langer actief zijn, is ons gevraagd om naast het werven van nieuwe ondernemers ook de overnames van bestaande locaties via Eyevestor te begeleiden. De eerste casus zijn ondertussen positief afgerond, met zeer interessante financiële effecten voor de nieuwe ondernemer en de voor de verkopende ondernemer. Er wordt door een andere formule gewerkt om medewerkers meer verbonden te krijgen met de franchiseformule. Aandelen in de formule is hier een slimme oplossing voor.

Klanten worden ambassadeur

Voor verschillende formules worden de bestaande klanten (de crowd) meegenomen om te investeren in de formule. Bij een horeca formule wordt aan vaste klanten is als tegen prestatie voor een aankoop van € 100.00 aandelen eet te goed van 50% mogelijk.

Een retail formule heeft voor de vaste klanten die investeren in hun groeiplan. Als bonus op hun investering toegezegd in 2021 twee koopavonden waar de aandeelhouders extra korting krijgen te organiseren.

Werken met eigen vermogen

We spreken regelmatig potentiële franchisenemers voor wie het lastig is om het eigen vermogen wat nodig is in te brengen. Wel hebben ze fans, ambassadeurs of familie hebben die financieel mee willen werken. Deze financiële bijdrage kun je via een aandelen transactie op Eyevestor in zetten als eigen vermogen, wat de verdere financiering aanvraag bij een bank beter onderbouwd.

Meer betrokken

De investeerders zijn zo betrokken bij jouw onderneming als je wilt. Ze kunnen ondersteunen, meewerken of in ieder geval als ambassadeur een goed woordje voor je doen. In de praktijk blijkt keer op keer dat Eyevestor investeerders waardevolle, betrokken adviezen geven en heel concreet klanten aanbrengen. Dát maakt je bedrijf nog sneller winstgevend.

TachYons Nederland

TachYons assisteert Nederlandse en ook buitenlandse formules bij de ontwikkeling van hun franchiseformule in de Nederlandse markt.

We zijn een full-service franchise development bureau. Wij ondersteunen Franchisegevers bij de ontwikkeling, realisering, groei en onderhoud van hun franchiseformule en franchiseorganisatie.

Voorop staat dat wij voor opdrachtgevers voortdurend op zoek zijn naar meetbare verbetering van hun resultaten. De energie zit primair in de concrete ondersteuningen en uitvoering. TachYons helpt een goede strategie te bepalen en vooral ook aan het succesvol uitvoeren van deze strategie.

Logo TachYons

Empowered

Bouw aan en met jouw aandeelhouders 

Via het Eyevestor platform start je een Eyeventure, hier bepaal je hoe je jouw onderneming opzet, positioneert en deelt met je aandeelhouders en ambassadeurs.

Keer tot slot niet alleen de winst uit, maar werk sámen met je ambassadeurs naar je organisatiedoel. Houd communityleden op de hoogte door middel van nieuws, waarde en persoonlijke berichten. Financier groei, biedt een markt aan en vergroot je betrokkenheid middels je community!

Wil je meer weten over Sharesfunding?

BEZOEK- EN POSTADRES

FOKKERSTRAAT 18
2811 ER REEUWIJK

ALGEMEEN TELEFOONNUMMER

085 0282 003